Vízipisztolyparádé - senki sem panaszkodott

Dunaújváros - Ránk igazán nem neheztelhet senki, amiért belekerült a péntek délutáni víziparádéba a Dózsa mozi előtti téren! De azért sem, ha nem került bele: mi időben szóltunk a buliról!

Pekarek János

Péntek délután már háromnegyed háromkor elkezdődött a vízipisztolyparádé a Dózsa mozi előtti téren  és láss csodát: senki nem panaszkodott!
Igaz, hogy volt vagy harminc fok, és az is igaz, hogy a téren gyanútlanul átsétáló, mit sem sejtő felnőttek csak a legritkább esetben kerültek kereszttűzbe, pardon: vízbe.
A flashmob, a buli, a spontán tömegrendezvény törzsközönsége ugyanis fiatalokból állt!

Leginkább vakációzó tizenévesekből, de azért akadtak kétéves vízipisztolyozók is, meg pár huszonéves is jó ötletnek tartotta, hogy vízzel töltött luftballonokat dobáljon  és tekintve a hőséget meg a vidámságot, valamint a megengedő hangulatot, ez valóban jó ötletnek bizonyult!
Azért a rendezvény annyira nem volt spontán, mint amennyire látszott. Az interneten például vagy háromszázötvenen regisztráltak rá  és annyian bizonyosan voltak is. Lapunkban is megírtuk, hogy a pár évvel ezelőtti, a főiskola előtti téren lebonyolított párnacsatához hasonlóan most is egy kis tombolásra hívják a fiatalokat és/vagy vidámakat. Egy-két elfekvő vízipisztoly, -puska, -ágyú szinte minden háztartásban akad (ha másképp nem, hát a gyereké volt, mielőtt felnőtt...), lufi is van bőséggel, a vízutánpótlásról (miként a mosdókról és a hangosításról, valamint a buli utáni tértakarítás szervezéséről) a mozi üzemeltetői gondoskodtak. Sőt: a két nagy, műanyag vizeshordó feltöltésére szolgáló locsolócsővel időnként a mozisok is beszálltak a vizes viadalba.
Amelynek természetesen nem volt tétje, miként áldozata sem. Csúcspontja viszont igen! Számunkra az, amikor a fiúk és a lányok két, egymással szembeni vonalba sorakoztak, feltöltött vizesapparátokkal, és karakán szemberohammal döntötték el, ki, vagy kinek a ruhája képes több vizet felszívni.
A közeli presszó teraszán ülők biztonságban voltak. Lehet, hogy ezt sajnálták... A buszmegállónál többen biztonságos távolságból figyelték a kialakult, vidám haddelhaddot: szerintem ők is bánták, hogy kimaradtak belőle.
E sorok írója pedig  kifejezetten sértődött, hogy egyetlen vízcseppet sem kapott!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!