Autóbuszokat ellenőriz a rendőrség

Autóbuszokat ellenőriz a rendőrség az utakon csütörtökön és pénteken egy európai közlekedésbiztonsági akció keretében - közölte az ORFK Szóvivői Irodája.

MTI

Az egész országra kiterjedő ellenőrzést - a Nemzeti Közlekedési Hatósággal együttműködve - legalább napi 8 órában hajtják végre a rendőrök - olvasható a közleményben.
    
Az európai - Tispol - akcióban az autóbuszokat és azok vezetőit ellenőrizik, függetlenül attól, hogy a jármű magyar vagy külföldi személy üzemeltetésében áll.
    
A rendőrök a járművezetők és a különböző okmányok ellenőrzésén túl vizsgálják a menetíró berendezéseket, ellenőrzik a vezetési- és a pihenőidőre vonatkozó szabályokat, kiszűrik a gyorshajtókat és az ittas járművezetőket, valamint vizsgálják a buszok műszaki állapotát.
    
Az ellenőrzések során különös figyelmet fordítanak arra, hogy a járműveket megfelelően látták-e el hatósági jelzésekkel - áll a rendőrségi közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!