MÁV: késéssel közlekednek a vonatok Debrecen és Nyíregyháza között

Tizenöt-húsz perces késéssel közlekednek a vonatok Debrecen és Nyíregyháza között, mert sínhibák miatt több szakaszon sebességkorlátozásokat vezettek be.

nincs nev

A korlátozások a helyreállítások befejezéséig, előreláthatólag június 28-ig okoznak késéseket - olvasható a közleményben.
Mint írták, egy előre tervezett speciális pályaellenőrzés során Debrecen-Apafa, Apafa-Hajdúhadház, Hajdúhadház-Újfehértó, Újfehértó-Császárszállás, valamint Császárszállás és Nyíregyháza között 25 helyen találtak a sínszálakban belső anyaghibákat.
Az utasok és a vonatközlekedés biztonságának fenntartása érdekében a vasúttársaság ezeken a szakaszon 10 kilométer/órára csökkentette a megengedett sebességet.
A korlátozások a helyi vonatok mellett a távolsági, az InterCity vonatok közlekedésére is kihatnak. A Budapest-Nyugati pályaudvar és a Keleti pályaudvar között közlekedő úgynevezett kör Intercity vonatok menetideje is megnövekszik a teljes helyreállításig - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!