Tankcsapda: nem celebek, rockzenészek!

Fergeteges koncertet adott a Dunaújvárosi Főiskola Diákköztársasági Napjain (DUDIK) a debreceni Tankcsapda. A banda nem először járt nálunk, a fellépés előtt a Dunaújvárosi Hírlap stábjával beszélgetett a frontember, énekes-basszusgitáros Lukács László, és a dobok nagymestere, Fejes Tamás.

Gallai Péter

 

A csapat népszerűségét jelzi: nem csak a színpad előtt, de a backstage-ben is komoly érdeklődés övezte a fiúkat, így  rövidre kellett fogni a találkozást. A trió  egyébként a  turné során Londonban is fellép, emellett készül az Új nap vár című dal videóklipje is.

A fiúk  elnézést kértek a konténer szűkössége miatt, majd  hellyel kínáltak. Lukács László azzal kezdte, hogy a tavaly elmaradt  ami náluk nem sűrűn fordul elő  koncertet  mindenképpen szerették volna pótolni. Majd már arról  beszélt, hogy szeretnek Dunaújvárosban  zenélni:   Itt mindig jó  koncertjeink voltak, így az embernek egy-egy település  jobban megmarad a fejében. Mint ahogy az is, hogy 2008-ban az itteni EFOTT-on volt a legsikeresebb fesztiválfellépésünk.

- Nemrég indult az idei turnétok. Ki állítja össze a repertoárt, ki felel érte, melyik dalok kerülnek bele?

L.L.: - Közösen rakjuk össze a listát, mindig kerülnek bele olyan nóták, amiket már régen játszottunk, vagy netán még sosem. Ezek leporolva nemcsak a közönségnek hatnak az újdonság erejével, de nekünk is. Természetesen a kötelező slágereket és klasszikusokat bele kell építeni.

F.T.: - Neked mi az új és mi a régi? Mert egy bulin az is az újdonság erejével hat, amit régen játszottuk. Az utolsó, Minden jót című albumról is vannak számaink. Azonban arra is figyelni kell, hogy ahol már többször voltunk, mint például Dunaújvárosban, ne ugyanaz legyen a műsor, mert azt mondhatják, unalmas.

- 2009-ben a Szigeten közel ötvenezer ember előtt játszottatok. Ezután mennyire más mondjuk egy ötezres, vagy még kisebb koncert.

F. T.: - Semennyire. A közönségen és rajtunk múlik, milyen szájízzel gondolunk vissza a bulira. Persze a Szigeten vagy mondjuk az előszállási kultúrházban más a hangulat. Egy kis helyen sokkal családiasabb.

L. L.: - A szigetes, húszéves jubileumi fellépés azért örökké emlékezetes marad...

- Elég régen jelent meg albumotok, a következőt mikor hallgathatjuk? 

L. L.: - Idén biztosan nem, majd jövőre. A koncertek és fellépések teszik most ki az aktuális teendőket. Közben persze megy az ötletelés, de nem kapkodunk. Csak azért nem lesz lemez, mert már régen volt. A lemezre olyan dalok kerülnek fel, amelyekről tényleg úgy érezzük, ütősek.

- Tele vagyunk tehetségkutató műsorokkal, mi róluk a véleményetek?

L. L. - Az X-Faktort például néztem, alapjában nincs ezekkel probléma. Felbukkannak tehetségek, bár kérdés, a piac mennyit bír el.  

F. T.: - A legjobbak a selejtezők, azokon jókat lehet röhögni, lehet, nekünk is kellene rendezni egyet (összenevet Lukáccsal).

- Meddig még...?

L. L.: - Ameddig jól érezzük magunkat a színpadon, és élvezzük a muzsikálást. Nem gondolkodunk években, most jó, ez a lényeg...


Képgaléria: 2011. május 13., DUDIK, Tankcsapda-koncert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!