EBEL, MOL-Liga: csapatainknak fekete napja volt

Székesfehérvár, Csíkszereda - Fejér mindkettő jégkorongcsapatára nagy feladat hárult pénteken: a Sapa Fehérvár AV19 az EBEL-ben, a DAB. Docler a MOL-Liga döntőjében játszott.

Tóth Bence

A megye mindkét jégkorongcsapatára nehéz feladat várt pénteken. Az újvárosi DAB.Docler például Erdélyben, Csíkszeredán a Mol-Liga döntőjének  első összecsapásán volt érdekelt, s ez lesz szombaton is, a finálé 2. találkozóján.

Csíkszereda-DAB.Docler 4-2 (3-0, 0-2, 1-0)

Csíkszereda, 3000 néző. Vezette: ifj. Soós (magyar), Iliescu, Toperceanu, Trandafir (románok).

HSC Csíkszereda: Kozuch  Góga, Hruby (1), Novak  1 (1), Hurtaj 1, Sikorcin 2 (1), Sprencz, Papp  Sz., Molnár Zsolt, Bíró, Virág Cs., Flinta, Kósa, Becze T., Mihály E., Moldován, Nagy I., Molnár Zsombor, Bíró T. Edző: Charles Franzen.

Dunaújvárosi Acélbikák: Lindström  Pozsgai, Hegyi, Metcalfe 1, MacSweyn (1), Magosi 1, Varga, Martinko, Kiss Á., Galanisz, Papp V., Lencsés, Tőkési, Pavuk, Szilassy, Azari, Kiss D., Győri, Jonkl, Papp Cs. Edző: J. P. MacCallum.

A várakozásoknak megfelelően, támadólag lépett föl a Csíkszereda. Röviddel a második perc után szólóból Sikorcin ütötte az első gólt, majd a 8. percben azután újra Sikorcin volt eredményes, 1-0. A harmad vége felé  éledezni kezdett a DAB:  a 16. percben Azarit elkaszálták, a büntetőt az eset sértettje kihagyta. Két perc múlva emberelőnybe kerültek az Acélbikák, ám egy eladott korongnak köszönhetően Hurtaj büntetett, 3-0. 

A második harmad elején, a 3. percben Metcalfe MacSweyn passzából váratlan góllal visszahozta a reményeket. Folyamatosan javult az Acélbikák játéka, és a 13. percben Magosi óriási egyéni teljesítményt követően, megszerezte az Acélbikák második gólját 3-2.

A DAB a záróharmadot is jól kezdte, helyzeteket alakított ki, de ki is hagyta azokat. Az 54. percben azután a csíkiek voltak eredményesek Novák révén  mint később kiderült, ezzel el is dőlt a mérkőzés 4-2.

 Egy embertelen, 19 nap alatt 10 jégre lépeses sorozata ért véget vasárnap a Sapa Fehérvár AV 19 csapatának. A villachi találkozóra hangoló edzéseken a fő hangsúly elsősorban a védekezésre helyeződött, érthető módon, hiszen az EBEL-ben az Ördögök védelme a legsebezhetőbb, ezt a Liga legtöbb kapott gólja is alátámasztja, 152 találattal. Az új esztendőben  idegenben eddig a kék-fehérek kivétel nélkül remekül startoltak, vezetést szereztek, de mindhárom találkozójukon pont nélkül maradtak. A  Karintia tartományiak elleni találkozó ezt a forgatókönyvet felülírta, Martin révén a 18. percben a sasok jutottak előnyhöz 1-0.   Az első harmad kiegyenlített küzdelmet hozott. A folytatásban Horváth egalizált 1-1, ám a válasz nem maradt el,  Raffl találatával újra a hazaiaknak állt a zászló 2-1.  A Sapa küzdött, amelynek meg is lett az eredménye, Johansson hozta vissza reményt 2-2.

A találkozó első emberelőnyös találatát a Villach jegyezte Langfeld személyében az 55. percben, 3-2. A Sapa mindent egy lapra feltéve lehozta kapusát, ám létszámfölényben a hátralévő időben nem sikerült egyenlíteni.

Jegyzőkönyv:

EC Rekord Fenster VSVSAPA Fehérvár AV19  3-2 (1-0,  0-2, 1-0)

 Villach, 3500 néző. Vezette: B. Lesniak, Korosec, A. Lesniak (mindhárom szlovén)

 Villach SV: Prohaska   Bacher (1), Mitchell, Raffl 1 (1), Damon (1), Langfeld 1   Kuznik, Martin 1, Kristler, Kaspitz (1), Razingar   Wiedergut, Altman, N. Petrik, Ryan, Ferland   Köfeler, Zorec, M. Petrik, Martinz, Toff. Vezetőedző: Johan Strömwall.

 SAPA Fehérvár AV19: Hetényi   Horváth 1, Tokaji (1), Ladányi (1), Vas, Sofron   Ackeström, Kranjc (1), Mihály (1), Johansson 1, Palkovics   Durco, Orbán, Kovács, Fekete, Nagy G.   Jobb, Hegyi Á., Maklári. Vezetőedző: Kevin Primeau. Kiállítások: 8 perc, ill. 14 perc

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!