Téliesít a venyimi kispál és borzalom

Megkezdődött a téli nagy borzmegszállás! Nagyvenyimen a jóképű ragadozó tisztes családi házak lakóit zaklatja. Mindenki úgy védekezik, ahogy tud.

Szigeti Sándor

 

Nagyvenyimen egy ragadozó, méghozzá egy borz fészkelte be magát egy családi ház udvarába – értesítette lapunkat az Első Magyar Állatjogi Alapítvány:

– Meglehetősen ritka, hogy egy borz éppen lakott területen keres szállást. A Nagyvenyimen most feltűnt állat viszont tényleg itt kutatott téli menedék után – mondta el lapunknak az alapítvány elnöke, Létai Attila.

Az alapítvány munkatársait a család hívta ki:

– A borzok most húzódnak be a tél elől a településekre. Dunaújvárosban a Felső-Duna parton is él egy borz-család, amelynek tagjaival gyakran találkoznak a környéken élők. A fogságba esett borzokat természetes élőhelyükön engedjük el – mondta Létai.

Amint arról lapunk beszámolt, a Petőfi-ligetben a múlt hétvégén újra látták azt a rókát, amely két héttel ezelőtt tűnt fel első alkalommal:

– Fényes nappal is bemerészkedik a városba. Az sem kizárt, hogy itt csinált magának vackot. Rendszeresen a környék szemeteseit dézsmálja. Vasárnap egy padra felugorva keresett ennivalót az egyik kukában a vörös bundás – adott részletes személyleírást az elkövetőről Papp Istvánné, aki maga is a Petőfi-ligetben él.

A Dunaújvárosi Hírlaphoz befutó hírek szerint nemcsak a Petőfi-ligetben, hanem a felső Duna-parton, a Barátság városrészben, az Erkel-kert környékén, a Kiserdőnél, és az Erdei-tornapályánál is rendszeresen feltűnnek olyan vadállatok, amelyek alkalmazkodtak a városi léthez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!