Lopni mentek a jósnők

Dunaújváros - Különleges bűncselekmény ügyében kérte lapunk segítségét a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. Három áljósnőt kerítettek kézre, akik idős embereket károsítottak meg.

Szigeti Sándor

 

A nyolcvanhárom éves szigetszentmiklósi, az ötvenegy éves dunaújvárosi, és a harmincöt éves fóti látnok a jövő titkainak feltárását ígérte áldozatainak, ehelyett azonban a rendőrség gyanúja szerint meglopták a hiszékeny embereket.

A nyomozás eddigi adatai szerint a trió legidősebb tagja bekéredzkedett dolgát végezni egy hetvenkilenc éves kislóki asszonyhoz, miközben két társa a ház előtt egy Suzuki személygépkocsiban várta.

Az áljósnő azonban nem az árnyékszéket kereste fel, hanem megkérte az idős nőt, mutassa meg neki a tenyerét, hogy kiolvassa belőle a jövőt.

- Eközben az idős asszony megtakarított pénze felől érdeklődött, és amikor a sértett elővette harmincezer forintját, a pénzt elkérte tőle, és úgy tett, mintha becsomagolná egy papírlapba. Az elkészült  köteget az ágyon a párnára tette, majd közölte az asszonnyal, hogy simogassa az ágyat, mert így nagy szerencse éri - mondta el az ügy részleteit a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A sértett megköszönte a jótanácsot, kikísérte a jósnőt az autóhoz, aki társaival nyomban elhajtott a helyszínről. Az asszony  a lakásba visszatérve vette észre, hogy a párna alatt lévő papír üres, abból hiányzik a pénze  mondta lapunknak Németh-Kész Mónika.

A sikertől nekibátorodva még ugyanezen a napon a három nő egy rétszilasi házba is bement, és amíg az ott lakó idős férfi vécén tartózkodott, átkutatták a lakást. Mivel azonban itt megzavarták őket, kénytelenek voltak üres kézzel távozni.

A három jövőlátó állampolgári bejelentés alapján bukott le. Rétszilason ugyanis egy éber szomszéd felírta a Suzuki rendszámát, és rögtön felhívta a rendőrséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!