Felfüggesztett börtön és felmentések a mezőfalvi perben

Székesfehérvár - Megszületett az elsőfokú ítélet a 2008. szeptemberében Mezőfalván, egy közlekedési baleset után történt csoportos garázdaság, testi sértések és rongálás ügyében.

Pekarek János


2008. szeptemberben személyautónak ütközött motorkerékpárjával egy mezőfalvi roma fiatalember, aki jogosítvány nélkül vezetett. Utasa, egy tizennégy éves  lány meghalt. A baleset ügyében még tart a bírósági eljárás.
A szerencsétlenség után a vádirat szerint legalább ötven roma származású ember: a motoron ülők rokonai és barátai gyűltek össze a helyszínen. Szidalmazták, fenyegették az autó vezetőjét, feleségét, lányát és fiát, többször megütötték, megrúgták őket, az autót megrongálták. A garázdaságnak a kiérkező rendőr két riasztólövéssel vetett véget.
A székesfehérvári bíróság az ügyben Erdélyi Rómeót öt hónapi, fiatalkorúak börtönében letöltendő,  két évre felfüggesztett börtönre ítélte. Vádlott, védője és az ügyész ezt elfogadta, az ítélet jogerős.
Nem úgy, mint a többi hét vádlott esetében: náluk az ügyész három nap gondolkodási időt kért. Kolompár Jánost, a meghalt lány apját kétszázezer forintos pénzbüntetésre ítélték, feleségét felmentették a könnyű testi sértés és a rongálás vádja alól. Felmentették Kolompár Zoltánt és Milics Attilát is. Erdélyi Pétert két évre próbára bocsátották, Kovács Gyulát  és Kolompár Józsefet külön-külön hetvenötezer forint pénzbüntetésre ítélték.
A részletekre és az ítélet indoklására visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!