A Flextronics 337 embert bocsát el

DH - 360 alkalmazottjából 337-et küld el csoportos létszámleépítés keretében a Flextronics helyi gyára. A cég az itteni gyártást részben Zalaegerszegre, részben Kínába telepíti.

Klecska Ernő

A Flextronics Automotive Mor Kft. csoportos létszámleépítésről szóló szándék bejelentése szerdán érkezett meg a munkaügyi szervezethez - tájékoztatott Zimmermann József, a Közép-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ vezetője. A cégvezetés ezt követően kezd tárgyalásokba  a dolgozókkal és érdekvédelmi szervezeteikkel. A bejelentés szerint a 360 emberből 337-et érint, ami azt jelenti, hogy az üzem le is áll.
- A Flextronics móri telephelyéről részben Zalaegerszegre, részben kínai gyártóegységébe telepítené át gyártótevékenységét; a móri gyár dolgozóinak a zalaegerszegi telephelyén kínál munkalehetőséget - közölte a távirati irodával az MTI-vel szerdán a Flextronics Automotive Mor Kft. ügyvezetője.
A cégvezető ezzel a  Munkástanácsok Országos Szövetsége korábbi nyilatkozatára reagált,  amelyben az érdekvédelmi szervezet azt állította, a Flextronics 360 munkavállalót készül elbocsátani móri telephelyéről.
A gyár, amelyik pár hete még álláshirdetésben keresett munkásokat, lapunk információi szerint az Alcoa egyik cége, az AFL korábban bezárt és több részletben eladott üzemében működött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!