Bajnokok Ligája - 45 év után Inter-diadal

Az Internazionale nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája 2009/10-es kiírását, miután a szombati, madridi döntőben 2-0-ra legyőzte a Bayern Münchent.

MTI

A mérkőzés mindkét gólját az argentin Diego Milito szerezte: előbb a 35., majd a 70. percben vette be a bajorok kapuját.
 A milánói együttes története során harmadszor diadalmaskodott a legrangosabb európai kupában, ezt megelőzően legutóbb 45 (!) évvel ezelőtt tudott nyerni. A lombardiaiaknak ezzel sikerült a triplázás, miután korábban a bajnokságot és az Olasz Kupát is megnyerték.
José Mourinho, a kék-feketék vezetőedzője a harmadik olyan szakember lett, aki két különböző csapat élén is magasba emelhette a trófeát. A 47 éves tréner 2004-ben a Portóval ért a csúcsra. Korábban Ernst Happel (1970, Feyenoord, 1983, Hamburger SV) és Ottmar Hitzfeld (1997, Borussia Dortmund, 2001 , Bayern München) tudott két különböző gárdával nyerni.

Internazionale (olasz)-Bayern München (német) 2-0 (1-0)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!