Elmúlt a veszély - van melegvíz

Dunaújváros - Közgyűlési segítséggel megoldódott a Bolyai utca 1-5. társasház lakóinak gondja: visszakapcsolták a gázt, lett melegvizük működik a kémény.

Körmendi Erzsébet

DH munkatársai azonnal a helyszínre siettek, amikor a január 21-én tartott közgyűlésen értesültek arról, hogy több mint egy hétig melegvíz nélkül voltak a Bolyai utcai társasházban lakók. Egy tüzeléstechnikai kft. már augusztusban megállapította, hogy két régi kémény élet- és tűzveszélyessé vált, ám a lakóknak nem volt pénzük a felújításra. A dolog komolyra fordult a közgyűlés előtti pénteken: az egyik lakástulajdonos rosszul lett, s  az orvosok megállapították, hogy szénmonoxid-mérgezést szenvedett - a gáz valószínűleg visszaáramlott a lakásába.

A közös képviselő, Szőts Péter azonnal intézkedett. Lezáratta a vízmelegítők gázvezetékét, és  bekért több árajánlatot, kiválasztotta a kivitelezőt... Vagyis a  közgyűlési döntéskor már rajtra készen álltak a munkára. A pénzt is összeszedték: hétszázezer forintot a lakók  adtak össze, a képviselők pedig azonnali segítségként ötszázezer forintot szavazott meg a társasháznak.

 A közgyűlés másnapján, pénteken a kivitelező megjavította az egyik kéményt, szombaton  a másikat. Azóta nincs semmi gond, és  huszonöt év garanciát kaptunk a megjavított kéményeinkre - összegzi  Szőts Péter a szerencsésen végződött esetüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!