Kirúgta a kiadója Marilyn Manson-t

A gyenge eladási eredmények miatt megszakította szerződését Marilyn Manson-nal a kiadója. A nyáron a soproni Volt fesztiválon is fellépett extravagáns énekes nem esett letargiába a hír hallatán, mint mondotta, legalább megszabadult a cenzúrától.

Gyuricza Ferenc

Marilyn Manson idén májusban megjelent The High End Of Low című albumának eladási eredményei kiábrándítóan gyengének bizonyultak. Az énekestől ezért megvált kiadója, az Interscope Records. A zenész és a lemezcég közötti szerződés még 1993-ban jött létre, s annak megkötésében a Nine Inch Nails zenekar vezetőjének, Trent Reznor-nak meghatározó szerepe volt. Marilyn Manson-t ugyanis Reznor fedezte fel, s eleinte ő egyengette zenei pályáját.

Marilyn Manson legújabb, The High End Of Low című albuma a megjelenés hetében 49 ezer példányban kelt el a tengerentúlon. Ehhez képest a 2007-es Eat Me, Drink Me című album 88 ezer példánnyal indított, a The Golden Age Of Grotesque pedig 118 ezerrel, amellyel még listavezető is lehetett 2003 májusában. A The High End Of Low azóta sem szerepelt túl jól, összesen 121 ezer példányt adtak el belőle az Amerikai Egyesült Államokban. A jelenleg éppen Európában koncertező Marilyn Manson szerint jó hír, hogy nincs kiadója, ugyanis kreatív ötleteinek felét nem engedte megvalósítani az Interscope, így a szerződésbontásnak köszönhetően megszabadult a cenzúrától. Az énekes szerint a jövőben sokkal több extrém megoldásra számíthatunk tőle, különösen a klipeket illetően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!