Segélyt, akár önkormányzati kártyra

DH - A Monokon és Újkígyóson bevezetett szociális kártya mellett most itt az önkormányzati kártya, amelyet Százhalombattán és Ercsiben a tervek szerint jövőre már alkalmaznának a segélyezetteknél. Utóbbival bármit megvehetnének.

MTI

Készpénzt ebben az esetben sem vehetnek fel a segélyezettek, de míg a szociális kártyával korlátozzák a megvásárolható termékeket, az önkormányzati kártya tulajdonosai bármit megvehetnek.
Semerédy Péter, a kártyakibocsátó Optisoft Nyrt. vezérigazgatója a Népszavának elmondta, hogy jelenleg a százhalombattai és az ercsi önkormányzattal tárgyalnak, és januártól várhatóan kétezer segélyezett már az általuk készített kártyára kapja a pénzét. Bankautomatából a pénzfelvételt ők sem engedélyezik, viszont a monoki gyakorlattal ellentétben nem korlátozzák az elfogadóhelyek és a vásárolható termékek körét. A helyi irodákban a közműdíjakat is kifizethetik a kártyával. Jelentős különbség az is, hogy az önkormányzati kártyán nincs rajta a tulajdonos fényképe, míg a szociális kártyán igen.  
 A lap emlékeztet arra, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monokon és a Békés megyei Újkígyóson már szociális kártyára kapják a szociális segély egy részét a segélyezettek. A kártyával csak kijelölt elfogadóhelyeken és csak meghatározott árukat, szolgáltatásokat lehet megvásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!