Vasműs nyugdíjasok: új régiek

Dunaújváros - Újraválasztották a Dunaferr Vasas Szakszervezet nyugdíjas bizottságát, ám több bizalmi lemondott.

Pekarek János

A tagságot negyvennégy csoportra osztották, mindegyiknek a képviseletét egy bizalmi látja el. Közülük öten (koruk és egészségi állapotuk miatt) visszaadták megbízatásukat - nekik évtizedes munkájukat köszöni a tagság, mondta az szb-titkár. Ők: Bácsi Jenőné, Szigeti Jánosné, Witt Józsefné, Demeter Árpád és Sztanó József. Utódaikat még keresik a szakszervezetben, amely hamarosan ünnepséget rendez legidősebb tagjainak születésnapjára.

- Köszönjük visszavonuló bizalmijaink munkáját: nélkülük sokkal nehezebb lett volna eddig, és sokkal nehezebb lesz ezután - mondta Martikán Mihály, a Dunaferr Vasas Szakszervezet nyugdíjas bizottságának titkára. - Csupa olyan emberről van szó, akik óriási helyismerettel rendelkeznek, minden tagot jól ismertek és jó viszonyban voltak velük. Ráadásul szerették csinálni a bizalmi munkát, látogatni a tagságot, felmérni a problémákat, elintézni az ügyes-bajos dolgokat. Sajnos, a visszavonult bizalmiak közül nem egy maga is egészségi gondokkal küzd, és egy régi, emeletes házban, ahol nincs lift, rendszeresen felkeresni a sokszor lépcsőt járni nem tudó tagtársat, már megoldhatatlan feladat számukra.

- Szervezetünk legfőbb célja továbbra is a tagság érdekeinek képviselete, ami a mai világban egyre bonyolultabbá válik. A segélyezésen kívül rendszeresen különböző árucikkek kedvezményes vásárát is megszervezzük a tagok számára. Sokan csak a nyugdíjas szervezettel tudnak kimozdulni otthonról: többnyire az ország különböző vidékein működő gyógyfürdőket, és a turistaközpontokat keressük fel. Jó hír, hogy a nyáron visszakaptuk azokat a kedvezményeket, amiket a gyár a válság miatt ideiglenesen felfüggesztett. Ám érdekképviseleti munkánkban sokszor szembe kell néznünk azzal, hogy saját gyerekeink és unokáink érdeke mást kívánna, mint amit a többnyire kicsinél is kisebb nyugdíjból tengődő öregeké...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!