Pittsburgh-ben 375 ezer szurkoló fogadta az NHL-bajnok Penguinst

Pittsburgh - 375 ezer szurkolója köszöntötte Pittsburgh-ben a helyi Penguinst, amely magyar idő szerint szombat hajnalban története során harmadszor nyerte meg az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) fináléját, miután a mindent eldöntő hetedik mérkőzésen 2-1-re győzött a címvédő Detroit Red Wings otthonában.

Dunaújvárosi Hírlap

A Pingvinek ugyanazon az útvonalon haladtak végig a Stanley Kupával, mint februárban a Steelers játékosai, akik a Vince Lombardi Kupát hódították el a tengerentúli amerikaifutball-bajnokságban (NFL). Ez azért is különösen nagy szó, mert mostanáig nem volt olyan város, amelynek csapatai ugyanabban az évben megnyerjék az NFL-t és az NHL-t.
    
A drukkerek közül sokan "Bajnokok Városa" (City of Champions) feliratú pólóban ünnepeltek, utalva arra, hogy a Pittsburgh-nek 1979 után ismét két bajnokcsapata van. Harminc évvel ezelőtt Pirates baseballegyüttese volt bajnok a Steelers mellett. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!