A Real Madrid megkaparintotta Kakát - 68 millió euróért váltott a zseni

Madrid - A Real Madrid bejelentette hétfőn késő este, hogy leigazolta Kakát, az AC Milan aranylabdás labdarúgóját. A hírt a Milan megerősítette saját honlapján.

Dunaújvárosi Hírlap

A spanyol királyi klub nem közölte az ügylet pénzügyi részleteit, de a spanyol sajtó már korábban tudni vélte, hogy a 27 éves futballista 65 millió euróért igazol át, igaz, a Reuters brit hírügynökség értesülései szerint közel 68 millió euróért váltott klubot a játékos. Ez az összeg (bármelyik is legyen) a futballtörténelem második legnagyobb értékű adásvétele Zinedine Zidane Juventusból Realba igazolása mögött (73 millió euró).
   
A hat évre Madridba szerződött Kakán az orvosi vizsgálatot előzőleg a brazíliai Recifében végezte el a Real vezető orvosa.
   
"A szappanoperának vége. Csak az orvosi ellenőrzés hiányzott, és a kontrollon átmentem. A tárgyalások lezárultak, a Real Madridhoz igazoltam" - mondta Kaká a Paraguay elleni szerdai vb-selejtezőre készülő válogatott edzőtáborában.
   
A 2007-ben az Aranylabdát és a FIFA év játékosa címet is elnyerő brazil sztár állítása szerint azért választotta a Realt, mert izgalmasnak tartja Florentino Perez elnök terveit, s egyben reményét fejezte ki, hogy nagy sikerekhez segítheti a csapatot.
   
"Mellettem további játékosokat is szeretne igazolni Perez úr, s azt hiszem, sikerülni fog egy támadószellemű, remek együttest összehoznia - nyilatkozta a Milánót hat év után elhagyó futballista. - Reméltem, hogy részese lehetek ennek az új csapatnak, s bízom benne, hogy sikerülni fog megtörnünk a Barcelona dominanciáját Spanyolországban és Európában egyaránt." (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!