Az idegenbeli győzelmmel karnyújtásnyira került a bajnoki arany

Budapest - Az OB I-es női vízilabda-bajnokság döntőjének második mérkőzését is megnyerte a DF-Elco. Ezzel az idegenbeli sikerrel már 2-0-ra vezett a Honvéd ellen, és csak egy győzelem hiányzik a bajnoki aranyéremhez.

Gróf András

Domino Honvéd DF- Elco

8-12 (2-4, 0-1, 3-2, 3-5)
Kőér u., 150 néző. Vezette: Kun György, Molnár Péter.
 D. Honvéd: Horváth Kisteleki (1), Takács, Györe (1), Tóth I. (1), Keszthelyi, Valkai (3). Csere: Pardo (1), Menczinger K. (1), Zantleitner (1). Vezetőedző: Györe Lajos.
DF-Elco: Sós Benkő N. (3), Szücs (2), Primász (5), Brávik F. (1), Huszka, Poszkoli. Csere: Ács (1), Berta, Benkő T. Vezetőedző: Mihók Attila.
 
Az első három percben nem sikerült a csapatoknak a hálóba találniuk, rendre kimaradtak a helyzetek. A gólcsendet Primász tört meg, aki a Valkai szabálytalanságát követő büntetőt vágta a Honvéd kapujába. Másfél perccel később Szücs akcióból növelte az újvárosi előnyt. A középkezdést követően a fővárosiak Zantleitner centergóljával szépítettek, de másodpercekkel később Primász akciógóljával jött a válasz. Sőt, a fiatal Ács találatával már háromgólos volt az előny. A negyed végeredményét Menczinger Kata egy akciógóllal állította be. Csupán egy találat született a második játékrészben, de ezt szerencsére dunaújvárosi játékos szerezte. A negyed közepén a nagy kedvvel játszó Primász talált a hálóba. Ebben az időszakban rendkívül jól működött csapatunk védekezése, és Sós is remekelt a kapuban.
 
Fordulást követően csökkentette hátrányát a Honvéd. Egy szép akciót követően Kisteleki lőtt a vendégcsapat kapujába. Ezután két emberelőnyös találat született. Először Benkő N. használta ki a létszámfölényt, majd Pardo tette ugyanezt. Ezt követően Huszka a harmadik kiállítása után kénytelen volt végleg elhagyni a medencét. Valkai akciógóljával egy gólra felzárkózott a Honvéd, de a Györe kiállítása utáni emberelőnyt Primász könyörtelenül kihasználta. Az utolsó negyed gólparádét hozott. Először Szücs lövése talált utat a kapuba, majd kétszer Valkai következett. Brávik centerből elért találata újabb lendületet adott az újvárosiaknak. Két és fél perccel a vége előtt Benkő N. háromgólosra növelte az előnyt. Györe szerezte a hazaiak nyolcadik gólját, de erre Primász és Benkő N. révén csattanós választ adtak a vendégek.
 
Mihók Attila: Jól kezdtük az összecsapást, hiszen tudtunk vezetni, ami megadta az alaphangot. Elhittük, hogy nyerhetünk. Szinte extázisban játszott a csapat. Nagyon nehéz volt, de a kisebb hullámvölgyeket követően rendre tudtunk újítani. Kiemelkedően védett Sós. Fontos   gólokat szerzett Primász, Benkő N., és az egész csapat szenzációsan védekezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!