Önkéntesek a tűzoltásban - Záróvizsgát tett harmincegy amatőr a helyi parancsnokságon

<b>Dunaújváros</b> - A Fejér Megyei Tűzoltószövetség égisze alatt szervezett tanfolyamon harmincegy önkéntest képeztek ki az elmúlt hetekben a dunaújvárosi parancsnokságon.

duol.hu

Elméleti és gyakorlati vizsgát tett az a harmincegy baracsi, mezőfalvi, illetve pusztaszabolcsi önkéntes szombaton délelőtt, akik az elmúlt hetekben negyven órás tanfolyamon sajátították el a tűzoltással, a tűzoltó felszerelésekkel kapcsolatos legalapvetőbb és legfontosabb ismereteket. 


A szerelési gyakorlatot a helyi tűzoltóság udvarán tartották
(Fotó: Vohlmann György)

A záróvizsgán, illetve az azt követő bizonyítványosztáson a helyi tűzoltóparancsnok, Varga Ernő alezredes, és a tanfolyamot irányító, levezénylő Orosz Csaba százados, tűzoltási és műszaki vezetési osztályvezető mellett részt vett Mihály János, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, aki egyúttal az 1886-ban megalakult  Fejér Megyei Tűzoltószövetség vezetője is.

Mihály János elmondta: az önkénteseknek fontos segítő szerepük lehet egy esetleges káreseménynél  megakadályozhatják például egy tűz továbbterjedését, de az is fontos, hogy tudják, meddig terjed a tudásuk. 

A megyében harminc fölött van a tűzoltószövetség berkein belül működő, önkéntesekből szerveződött egyesületek száma. Az ő soraikat gyarapítja ezen túl a harmincegy vizsgázó is.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!