Előszállás

2024.05.14. 08:00

Negyvennégyen küldtek fotót arról, hogy megöleltek egy fát

A madarak és fák napját ünnepeltük a hétvégén. Az első alkalommal Chernel István, a híres ornitológus szervezte meg ezt az eseményt 1902-ben Kőszegen, a párizsi európai madárvédelmi egyezmény alapján. Célja, madarak és fák előtti tisztelgés méltó szimbóluma a békés egymás mellett élésnek és közös természeti értékeink védelmének.

Körmendi Erzsébet

Közösen ölelték meg a fát

Fotó: Tábiné Nyúl Gabriella/Facebook

Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhetőbb, fenntarthatóbb világot adjunk át gyermekeinknek, unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és a társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az edukációra, a társadalmi szemléletformálásra, így a környezettudatos gondolkodásmód erősítésére is.

Tábiné Nyúl Gabriella is megölelt egy fát
Fotó: Tábiné Nyúl Gabriella/Facebook

Tábiné Nyúl Gabriella, az előszállási Kossuth Lajos Művelődési Ház és könyvtár vezetője ebből az alkalomból arra buzdított mindenkit – a tavalyi nagy siker nyomán –, hogy öleljenek meg egy fát a kertben, az erdőben, a hegyekben, a közparkokban vagy bárhol, és az ölelésről küldjenek fotót az intézmény e-mail címére. Nos, a biztatás eredményes volt, az intézményvezető a közösségi oldalon köszönte meg, hogy nagyon sok fotót küldtek be neki erről a kedves gesztusról. 

A faölelés jóleső érzés, energiával tölti fel az embert
Fotó: Tábiné Nyúl Gabriella/Facebook

Összesen 44 darab fotó érkezett be hozzá múlt péntekig, a megadott határidőig. Tábiné Nyúl Gabriella készített egy kis videót is a beküldött fotókból.  

A faölelés szervezője külön köszöni, hogy nem csak előszállásiak vettek részt az madarak és fák napi akcióban, a nagykarácsonyi NaTE is csatlakozott hozzájuk, és így „határok nélkül” is ölelhettek! Gyöngyösi Miklóst is megemlítette, aki hazalátogatott a faölelésre. 

A legfitalabb „versenyző” idén mindössze 2 esztendős volt, nos, neki nem volt könnyű átnyalábolni a fatörzset. A  legidősebb pedig, aki fotót beküldött 66 éves volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában