Bulvár

2012.05.24. 01:08

Lukács Mercédesz, egy királynőjelölt, közelebbről

Modellkedik, nevével stylistként is találkozunk, a hétköznapokat „civilként” azonban a családi vendéglátós vállalkozásban tölti Lukács Mercédesz.

Kocsis Noémi

Lukács Mercédesz arcát már jól ismerhetjük helyi rendezvényekről, kiadványokból, divattal, szépséggel kapcsolatos rendezvényekről - a fehérvári, barna hajú, szép mosolyú 23 éves lányt szívesen hívják. Egyik legújabb feladata egy magazin Első Csajos Napjának stylistmunkája, a nap során a színpadon többször sorra kerülő divatbemutatók körül biztosan ott lesz, a kifutóra lépő modellek ruháit ő válogatja össze, gondoskodva így a látványról, összképről. Egy közismerten szépnek tartott, a divattal szinte szimbiózisban élő nőről azt gondolnánk, kiömlik szekrényéből a rengeteg, válogatott, a legújabb trend szerinti holmi.

Merci azonban kevés ruhát vesz, inkább kedvenceit váltogatja, variálja. Kissé leegyszerűsítve mondja magáról: ő az a tipus, akit nyáron fehérben, télen feketében látni. Esetleg néha rózsaszínben, sárgában.

- A divatbemutatókon azonban a szezon szép trendszíneit mutatjuk majd be, például a hűsítő, halvány mentát, amely sokaknak jól fog állni és nagyon jól kombinálható a farmerkékekkel, sárgákkal, bézsekkel, fehérrel - sorolja. Modelljeit ismerősei közül kéri fel, s célzottan nem csak a nádszálkisasszonyokat. Ezeken a divatbemutatókon lesz szélesebb csípőjű, nagyobb mellű, 42-es méretű manöken is. A pár hete a francia Vogueban elindított ellenkampányhoz - mondhatnánk - helyi szinten csatlakozva, Mercédesz is azt hangsúlyozza, nem a karcsúság, vagy a duciság az elsőrendű szempont egy nő kisugárzását tekintve. Ha 42-es is a színpadon a ruhát bemutató modell, hitelességét, vonzó voltát senki sem vonja kétségbe akkor, ha lefegyverző mosollyal, magabiztosan sétál végig a nézők között.

Ráadásul Mercinek is van olyan sztorija, mikor őt, a divatlapba illő alkatot is heves bírálat érte. „Ducisága” miatt az egyik multi élelmiszerláncolat nem alkalmazta modellként az alakformáló fehérneműk bemutatásánál. Ott - bár ezzel kapcsolatban sokan fejezték ki ellenérzésüket közösségi oldalakon -, most is a 90/ 60/90-alkatú lányok mutathatják be a csípőszorítós bugyit, derékkarcsúsító neglizsét.

- Közölte a rendező úriember, hogy „alul” túlméretes vagyok az elképzeléseikhez, így a cég által forgalmazott fehérneműkhöz szóba sem jöhetek, de grillsütőket esetleg el tudnának képzelni velem - nevet most már Merci az eseten. Hozzáteszi: ma sem érti, az egyik kereskedelmi csatorna A királynő című műsorából idén miért „szórták ki” a legszebb arcú lányok közé tartozó, 65 kilón felüli jelentkezőt. Szintén fura az egy kaptafára irányuló válogatás: a hosszú hajú, barna szemű-bőrű szépségekkel Dunát lehetne rekeszteni. Belátja, talán éppen ezért esett ki ő is, azonban a nyertesek is ezekből a lányokból kerülnek ki - valóban nehezen érthető...

Merci spinniggel, sok kirándulással, rendszeres szaunázással tartja magát karban. Szívesen próbál ki kis házi praktikákat is: fodrásza tanácsára szép, egyenes haját olívaolajjal fényesíti, nagymamája ötlete nyomán pedig fogmosáshoz bevetette a szódabikarbónát. Mindkettő remekül bevált, működő fogás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!