Bulvár

2014.06.17. 18:29

Egy dokumentumfilm erejéig újra összejöttek a Genesis együttes tagjai

Majdnem negyven év után újra egy helyiségben jöttek össze a brit Genesis együttes tagjai: Peter Gabriel, Steve Hackett, Mike Rutherford, Phil Collins és Tony Banks egy készülő BBC dokumentumfilmben mesél a progresszív rock egyik legfontosabb csapatának történetéről.

A Genesis: Together and Apart című egészestés dokumentumfilmet még idén műsorára tűzi a BBC Two. Az 1967-ben alakult Genesisben Peter Gabriel 1975-ig volt énekes és ezt követően a csapat más tagjai is szólókarrierbe kezdtek.

Banks, Rutherford és Collins 2007-ben egy Európát és Észak-Amerikát érintő turnéra indult, amelynek keretében ingyenes koncertet adtak a római Circus Maximusban, ahol mintegy 500 ezer ember előtt játszottak.

Az elmúlt években sokszor keringtek pletykák az ötösfogat újraegyesüléséről. Gabriel tavaly azt nyilatkozta, hogy sosem zárták ki ennek lehetőségét, habár a közös zenélés jelenleg nem szerepel a fontossági listája élén.

Hackett korábban úgy fogalmazott, hogy a teljes csapat összeállása "lehetséges, de nem valószínű", míg Rutherford nemrég azt mondta a Telegraph-nak, hogy a zenekar nem fog új anyaggal előrukkolni.

"Az idősebb zenészeknek megvolt a maguk ideje. Azok az emberek, akik szeretnek téged, egy csomó számot őriznek tőled az iPod-jukon és ez éppen elég. Ha pedig új zenét akarnak venni, akkor valami mást fognak választani" - idézte Rutherfordot a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

Címkék#Genesis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!