Bulvár

2012.03.16. 19:11

Nagy titkok a Rolling Stones-ról

Hosszas viszálykodás után kibékült Sir Mick Jagger és Keith Richards - és állítólag máris jubileumi Rolling Stones-turnét fontolgatnak.

MTI

A két viharvert, egyaránt 68 éves rockveterán a Rolling Stonest övező legendák szerint már korábban sem állhatta ki egymást, ám Richards "Life" - Élet - című, 2010-ben megjelent memoárkötetében olyan vad részletek leleplezésével rúgott még egy jókorát bandatársán, hogy a viszony végképp és helyrehozhatatlanul megromlani látszott. A könyv bőségesen részletezte Jagger szerelmi kicsapongásait, drogos kalandjait és hűtlenkedéseit, és még a legszelídebbek között van az a rész, amelyben Richards "elviselhetetlennek" nevezi az együttes frontemberét.

A brit bulvársajtó bennfenteseinek akkori beszámolói szerint a kézirat első változata láttán a szerkesztők és az együttes menedzserei is kérlelték a gitárost, hogy "fogja vissza magát", de a könyv így is olyan durvára sikeredett, hogy sokan már a Rolling Stones végleges szakadásáról beszéltek.

A Daily Mirror pénteki híre szerint azonban Jagger és Richards túltette magát a régi sérelmeken. Richards a lap idézete szerint kijelentette: a könyv "nagyon nyersre sikeredett ... de ezt is akartam". Hozzátette ugyanakkor: tudja, hogy az írás egyes részei - és az ezeket övező publicitás - sértették Jaggert, és ezért elnézést kér.

Az esetleges "jubileumi" - vagyis 50. évfordulós - világturnéról Richards sejtelmesen csak annyit mondott, hogy "ismét mozgásba akarjuk hozni a dolgokat". A Mirror szerint ugyanakkor mindketten azon az álláspontion vannak, hogy az igazi "aranyjubileumi" turné 2013 előtt nem várható, tekintettel arra, hogy Charlie Watts, a 70 esztendős dobos 1963-ban csatlakozott a bandához.

A Rolling Stones legutóbb 2005-2007-ben járta a világot, a Bigger Bang című turné keretében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!