Bulvár

2012.03.23. 13:24

Elárverezik a milliárdos Lily Safra ékszereit

A világ egyik leggazdagabb nőjének, a milliárdos Lily Safrának káprázatos ékszerkollekciója kerül jótékonysági árverésre május közepén Genfben - közölte a Christie's aukciós ház.

MTI/AFP

"Az árverés bevételeit 20 karitatív szervezet kapja" - áll a közleményben.

 

 

A házasságai révén meggazdagodott, brazíliai születésű Safra 70 darabból álló kollekciója a tét, amelynek összértéke nagyjából 20 millió dollár. Az árverésre bocsátott tárgyak között külön szekció csak egyedi, JAR(Joel Arthur Rosenthal)-ékszereket tartalmaz. A híres, amerikai származású ékszerész Párizsban alapított üzletet, és kifejezetten Safra számára tervezett 1980 és 2000 között. Ez az együttes 18 darabos, és a Christie's szerint a valaha aukcióra bocsátott "legnagyobb JAR-kollekció".

Az asszony negyedik házasságát Edmond Safra libanoni bankárral 1976-ban kötötte. Edmond Safra 1999-ben halt meg, bent égett monte-carlói penthouse lakásában. Halála után özvegye megalapította az Edmond Safra Filantróp Alapítványt, amely negyven országban több száz különféle projektet valósít meg szerte a világon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!