Bulivan

2014.07.30. 19:05

Fezen-henger négy napon át

Székesfehérvár - Köteles Leander, azaz a Leander Rising koncertjével megkezdődött az idei Fehérvári Zenei Napok. Csütörtökön fellép például Tarja Turunen, pénteken jön a Europe.

Házi Péter

Miközben Köteles Leander, a szemtelenül tehetséges zongorista-énekes többedszeri visszahívás után végleg elköszön a Fezen nulladik napjának közönségétől, Chad Gray, az Amerikából érkezett Hellyeah zenekar frontembere éppen bekocog a Fezen területére. Hellyeah!– kiabálják többen, miközben a rikító narancssárga hajú énekes kellemes kis sportcipőben éppen befejezi délutáni futását.

Nemeskéri Zsombor és Hoffmann Gergő, a két tengerészkapitány Győrből érkezett. Ők voltak az elsők, akiknek a kezére tegnap, a Fezen nulladik napján felkerült a belépést jelentő karszalag. Fotó: Molnár Artúr

Hiába a koncert, ő bizony fut egyet, hogy kondiban legyen. Este aztán kezdődhet a hörgés, amelyhez nem más adja az aláfestést, mint Vinnie Paul, a legendás Pantera alapító dobosa. Igen, mindez Fehérváron történik, a vasútállomás környékén, szombatig érdemes erre venni az irányt. Nem volt egyszerű szerda délután eljutni a Fezenre: aki kocsijával nem az Új Váralja sor felé ment, azt a Zrínyi utcánál elterelték, a kórháznál pedig egy autóbaleset miatt kellett újabb kurflikat tenni.

A nulladik nap azért végül mégiscsak elkezdődött, Lovasi Andrásék, azaz a Kiscsillag zenekar, vagy a már említett Hellyeah szépen bevonzotta a közönséget, miközben a szímpatikus Just Five, a székesfehérvári Arany Dobverő Verseny győztese is felléphetett a Fezenen.

Szerdán azonban nagy, többtízezer wattos szabadtéri koncertek nem voltak, azok mától, a hivatalos első naptól „kedveskednek majd" egészen szombatig a környék lakóinak, itt lesz például a Nightwish-ből sokak által ismert Tarja Turunen, a német Destruction, pénteken pedig itt, a „kert végében" lép fel a híres Europe vagy éppen az amerikai-magyar Ignite Téglás Zoli frontember komoly hangjával együtt. A Mártírok útja felújítása miatt ott nem lehet parkolni, érdemes a Piac térről induló Fezen járatokra felszállni. És akkor egy-két sör is belefér.

Vasárnap hajnalig tehát irány a Fezen!

Fezen Szépe jelentkezés

Szerkesztőségünk fotós munkatársai folyamatosan járják majd a Fezent és fényképezik a résztvevőket, de a Fejér Megyei Hírlap sátrában is lehet majd jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!