Bulivan

2012.08.01. 08:01

Al Di Meola a Fezen-en: a zenész szerint a magyar zenészek ízlése, játéka igen kifinomult

Székesfehérvár - Ma este a világ leggyorsabb kezű gitárosa lép fel a16. Fehérvári Zenei Napok nyitányán. Al Di Meola már többször járt hazánkban, de Székesfehérváron először vendégszerepel. Korábbi magyarországi tapasztalatiról is kérdeztük a híres zenészt.

Kocsis Noémi


– A sztárok közül sokan nem tartják degradálónak, hogy kis helyeken, klubokban, kocsmákban zenéljenek. Mivel Székesfehérvár közepes városnak számít, de világviszonylatban mégis csak kicsi hely, elképzelhető, hogy zenészként visszatalál a face- to-face játszóhelyekre, ahol közel van a muzsikus a közönséghez?Mit gondol minderről?

– A zene számomra nem tömegfogyasztási cikk, hanem individuális kifejezési forma, amit éppen ezért a közönségnek is úgy tudok leginkább átadni, ha van személyes kontaktus. Minél emberközelibb a tér és a környezet, ez annál könnyebben lehetséges. A megtisztulást, a szépséget keresem mindenben: zenében, tájakban, emberekben, ha a megtisztulásnak ezt a formáját a környezet,maga a játszóhely is ösztönzi, az jó.

A teljes interjú ide kattintva olvasható, az fmh.hu-n!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!