Bulivan

2012.05.24. 04:15

Második szólóalbumával jelentkezik Slash

Május 21-én jelenik meg a Guns N’ Roses egykori gitárosa, Slash második szólóalbuma. Az Apocalyptic Love című nagylemez dalait a zenész ezúttal Myles Kennedy énekessel kettesben írta, ezáltal sokkal egységesebb korong született.

Zalai Hírlap

Slash első szólóalbuma - amely a gitáros nevét viselte címként - még 2010 márciusában jelent meg, s rögtön óriási sikert aratott. A Billboard magazin listáján a harmadik helyre került, a digitális eladásokat tekintve pedig 13 országban is az első helyen végzett. Az összes eladást tekintve is jól szerepelt, Japánban és Új-Zélandon ugyancsak listavezető volt, emellett több, mint tucatnyi országban került be a legjobb öt közé. Mindezt annak ellenére, hogy mind a szerzői team, mind a lemezen szereplő énekesek köre igen széles volt.

Az új album előkészületeinél Slash változtatott munkamódszerén. A dalokat Myles Kennedy-vel kettesben írta, s a dalok feléneklését is az Alter Bridge frontemberére bízta. A lemezen a dobos Brent Fitz és a basszusgitáros Todd Kerns működött még közre, a producer pedig Eric Valentine volt.

- Myles Kennedy két dalt énekelt az első lemezen, ezek pedig arra inspiráltak, hogy a turnéra őt vigyem magammal - mondta Slash. - A közös munkából végül az következett, hogy most már minden dalt Myles Kennedy énekel. Zeneisége, dalszövegei és a torka is fantasztikus. Brent Fitz az egyik legjobb dobos, akivel valaha zenéltem, erőteljes és szexis a játéka. Todd Kerns fantasztikusan tehetséges basszusgitáros, kreatív és gyorsan tanul. Mindemellett még énekelni is tud. Kettejük ritmusszekciója sokkal dinamikusabb, sokkal egységesebb.

Az Apocalyptic Love című nagylemez két változatban kerül a boltokba. A szimpla CD mellett készül belőle egy deluxe verzió is, amelyhez egy DVD-t mellékelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!