Bulivan

2009.12.18. 09:45

A Slipknot a heavy metal listák élén!

A minap jelent meg az egyik legnagyobb amerikai internetes szolgáltató, az AOL összeállítása arról, hogy melyik dalokat tartja az elmúlt egy évtized legjobb alternatív felvételeinek. Ugyanezt a tízes listát a heavy metal stílusának képviselői köréből is összeállították.

Gyuricza Ferenc

Eszerint 2000 óta a Slipknot nevéhez fűződik a legjobb heavy metal stílusú szerzemény. A Before I Forget című dal 2005-ben jelent meg, s rögtön Grammy-díjat is hozott a maszkos csapatnak. A Lamb Of God 2006-os felvétele, a Redneck került, a harmadik hely pedig a Hatebreed tavaly kiadott In Ashes The Shall Reap című számának jutott.

A lista érdekessége, hogy azon a heavy metal szerteágazó irányzatain belül inkább a, kevésbé dallamos, szélsőségesebb stílusok szerepeltek jól. Ennek megfelelően a negyedik helyre a Slayer került a 2006-ban megjelent Christ Illusion album speciális kiadásán található dalával, a Final Six című szerzeménnyel, az ötödik hely pedig a Mastodon 2004-es szerzeményének, a Blood And Thunder-nek jutott. Ez utóbbi szám a zenekar nagysikerű, Leviathan című második lemezen kapott helyet, azon az albumon, amelyet három jelentős rockzenei szaklap, a Terrorizer, a Revolver és a Kerrang is az év lemezének választott.

Hatodik helyen végzett a Soulfly és a Jumpdalf Up, amelyben a Slipknot énekese, Corey Taylor is hallható. Ez a dal a listán a legrégebbi, az ezredforduló évében jelent meg. A hetedik helyre került a Metallica tavalyi albumának közel nyolc perces remekműve, a The Day That Never Comes című dal, a nyolcadik pedig a Testament lett a szintén 2008-ban megjelent More Than Meets The Eye című dalával. A kilencedik helyet az As I Lay Dying foglalja el a Nothing Left-tel, ez a szám 2007-ben látott napvilágot. A tízes listán szerepel még a Killswitch Engage 2004-es felvétele, a The End Of Heartache. Ez a dal a 2004-es, azonos című albumról való, a lemezt ugyancsak jelölték Grammy-díjra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!