Belföld

2010.01.31. 15:20

Vona: a Jobbik győzelemre készül

Szolnok - Vona Gábor szerint a Jobbik "nagy meglepetésre, a választások megnyerésére készül".

MTI

A párt elnöke, kormányfőjelöltje vasárnap Szolnokon, sajtótájékoztatón kijelentette, céljuk nem a második, vagy harmadik hely megszerzése a tavaszi országgyűlési választásokon, hanem a győzelem. Hangsúlyozta, radikális változásokat akarnak, hiszen az ország jelenlegi helyzetében már nem elegendő a tüneti kezelés.

Programjukról szólva példaként említette egyebek mellett a privatizáció és a bankrendszer újragondolását, csendőrség felállítását, a "vonzó életpályaként, vagy wellness-központként működő börtönök" helyett önfenntartó büntetés-végrehajtási intézetek kialakítását, valamint a nemzettudat helyreállítását.

Morvai Krisztina, a párt államfőjelöltje ugyancsak a Jobbik programját ismertetve azt mondta, olyan politikai erőre van szükség, amely képes változtatni például azon, hogy a rendszerváltás óta az állam a külföldi befektetőket és multinacionális cégeket támogatja a magyar vállalkozások kárára.  

A sajtótájékoztatón Baráth Zsolt, a Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke ismertette a párt országgyűlési képviselőinek névsorát: az 1. számú választókerületben Murányi Levente, a 2-esben Madarász Sándor, a 3-asban Baráth Zsolt, a 4-esben Kaloczkai Sándor, az 5-ösben Soós Antal, a 6-osban Csányi Tamás, a 7-esben Nagy Levente, míg a 8-asban Boros István méretteti meg magát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!