Belföld

2009.10.23. 05:16

Tudatos fogyasztókat nevelnének - új kiadvány készül

Ön mennyire tudatos fogyasztó? A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) fogyasztóvédelmi szakemberképzést indít novemberben, ezenkívül egy új kiadvánnyal is segíti a vásárlókat.

duol.hu

A fogyasztóvédelmi szövetség a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) "A tudatos fogyasztói magatartás kialakítása és fogyasztóvédelmi szakemberképzés a kiszolgáltatott fogyasztók védelmének érdekében" nevű projektje keretében több mint 40 millió forint európai uniós és magyar támogatást nyert. Így készült el a FEOSZ Mintalevelek és szerződéstípusok a fogyasztóvédelemben című kiadványa, a fogyasztóvédelmi keresztrejtvény diákoknak, valamint elindul a fogyasztóvédelmi szakemberképzés is.
A Mintalevelek és szerződéstípusok a fogyasztóvédelemben című kiadványban olyan mintaleveleket és szerződéstípusokat válogattak össze, amelyekkel a fogyasztók a mindennapi életben gyakran találkoznak.
A fiatal korosztályt egy keresztrejtvénnyel szeretnék elérni, amelyet eljuttatnak budapesti és vidéki középiskolákba is. A szövetség szerint játszva könnyebb megtanulni a legalapvetőbb fogyasztóvédelmi fogalmakat, így például azt, hogy mit jelent a szavatosság, az ügyfélszolgálat, vagy a békéltető testület. Ezenkívül a tapasztalatok szerint ez a korosztály nagyon gyorsan elsajátítja a tudatos fogyasztói magatartást.
A FEOSZ - a civil szervezetek közül elsőként - jogosult lett arra, hogy akkreditált intézményként folytasson felnőttképzési, fogyasztóvédelmi oktatást, így 2009 novemberében fogyasztóvédelmi szakemberképzést indítanak. A szövetség célja, hogy a fogyasztóvédelmi ismereteket a fogyasztók széles rétege megismerje, ezért kiemelkedő feladatának tekinti az ismeretek átadását, az oktatást - olvasható a közleményben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!