Belföld

2011.08.29. 07:41

Orbán az egységes európai adózás ellen küzd

A kormányfő szerint minden olyan törekvést meg kell próbálni visszaverni, amely az egységes európai adózás irányába mutat.

MTI

Orbán Viktor a hétfői budapesti külképviselet-vezetői értekezleten ezt azzal indokolta, hogy az adózással összefüggésben ellentétes a magyar érdekekkel az európai egységesülés.

A miniszterelnök beszédében hangsúlyozta: Magyarország folytatja az államadósság-csökkentés politikáját, amíg ugyanis annak mértékét nem tudja a GDP 70, majd 60 százaléka alá vinni, addig az ország nem távolodik el a veszélyzóna centrumától. A kormány minden eszközzel tartani fogja a 3 százalékos költségvetési hiányt is, csakúgy, mint a tíz év alatt egymillió munkahely teremtésének politikáját - mondta Orbán Viktor, megjegyezve, hogy reményeik szerint két-háromszáz ezer ember munkába állására lehet számítani az előttünk álló évben, kifejezetten a közfoglalkoztatás keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!