Belföld

2010.02.21. 14:16

Gyalázkodó feliratok Hódmezővásárhelyen

A rendőrség megerősíti a járőrszolgálatot Hódmezővásárhelyen, ahol több mint tíz lakóház falára festettek ismeretlenek különböző feliratokat festékszóró spray-vel szombat éjszaka - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap az MTI-vel; az ügyben közösség elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt nyomoznak.

MTI

Egy Nefelejcs utcai ház kapujára a "Cigányok lágerbe" feliratot festették fekete sray-vel, mellé pirossal "A jobb" szöveget írták – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. Hasonló felirat olvasható egy ház falán a Jókai utca és a Szántó Kovács János utca kereszteződésénél.
Szenti Szabolcs, a főkapitányság szóvivője elmondta: a vásárhelyi rendőrök a megyei kapitányság munkatársaival együttműködve kezdték meg a nyomozást közösség elleni izgatás bűntette miatt. Az adatgyűjtés, a tanúkutatás és a helyszíni szemle jelenleg is tart - tette hozzá a hadnagy.
Az MTI tudósítójának ottjártakor bűnügyi helyszínelők rögzítették a nyomokat, egy kutyás járőr pedig az elkövetők nyomát követte a feliratoktól kiindulva. A szóvivő a helyszínen elmondta, hogy a rendőrség a hasonló cselekmények megelőzése és a közvélemény megnyugtatása érdekében megerősíti a járőrszolgálatot a város területén.
A helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője, Sztojka László az MTI-nek elmondta, mélyen elítélik a történteket, de nem keresnek mögötte politikai motivációt. A megfélemlítő feliratokat nem "gyerekcsínynek", hanem tudatos bűncselekménynek tarják, az elkövetők kilétének kiderítése azonban nem a kisebbségi önkormányzat és nem is a pártok, hanem a rendőrség feladata - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!