Belföld

2009.09.07. 18:09

Gráf nem számít nagy uniós szimpátiára, a tejválság kezelése itthoni feladat

DH - Magyarország él minden olyan lépéssel, amelyet az európai uniós szabályok lehetővé tesznek a tejágazat átmeneti gondjainak megsegítésére - jelentette be Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter hétfői brüsszeli sajtótájékoztatóján, az EU-tagországok mezőgazdasági minisztereinek ülését követően.

duol.hu

Az Európai Bizottság esetleges közös uniós intézkedésekre ezúttal is szerény elképzeléseket vázolt fel a témában - mondta a miniszter.     Mint mondta, a találkozón egyebek között kifejtette, hogy a szarvasmarha-ágazat a magyar mezőgazdaság "nehézipara", ahol az elhalasztott döntések fél év alatt tragédiát okozhatnak, helyrehozataluk pedig 8-10 évet vehet igénybe. 
"Nagy európai uniós szimpátiára nem számítok, a tejkérdést Magyarországnak otthon kell valamilyen módon megoldania". Január elsejére várhatóan így is sikerülhet elérni, hogy az árakon ne legyen veszteség - fogalmazott Gráf József.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!