Belföld

2009.04.04. 12:24

A Fidesz vizsgálóbizottságot akar a Soros-cég tőzsdei támadása miatt

Budapest - Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Fidesz a Soros-cég tavaly októberi, az OTP-t ért tőzsdei támadása miatt - jelentette be <i>Cser-Palkovics András</i>, a párt helyettes szóvivője szombaton Budapesten.

nincs nev

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) vizsgálatának eredménye szerint a Soros Fund Management állt az OTP elleni, tavaly október 9-i tőzsdei támadások mögött. Ugyanebben az időszakban a magyar fizetőeszköz ellen is "összehangolt spekuláció folyt, ami a forint erős gyengülését eredményezte" - mutatott rá a fideszes politikus a sajtótájékoztatón. 

Cser-Palkovics András közlése szerint ez a támadás csökkentette az ország iránti befektetői bizalmat, a legnagyobb magyarországi bank tőzsdei árfolyamának esése pedig a bankrendszer stabilitását veszélyeztette. 

A Soros-cégre a PSZÁF által kirótt pénzbírság "szükséges, de nem elégséges lépés volt", a Fidesz ezért hétfőn azt javasolja a parlamentnek, hogy az ügy további részleteinek tisztázása érdekében a legközelebbi ülésén fogadjon el egy országgyűlési határozatot a vizsgálóbizottság létrehozásáról - fogalmazott a helyettes szóvivő.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!