Belföld

2017.06.16. 06:26

Kormánytag elleni merényletre készültek?

Emberölés előkészületével gyanúsította meg a rendőrség M. Pétert.

A szélsőséges gyanúsítottat és társát másfél éve hatástalanított, ám visszaalakított fegyverekkel az autójukban fogták el – miniszteri bejelentés szerint kormánytag elleni merényletre készültek.

A cikk írói úgy tudják, a házkutatások során a szándékot bizonyító feljegyzések kerültek elő, ám ennek ellenére még nem szerepel a gyanúsítások között a merényletterv.

A Magyar Idők honlapján megjelent cikk szerint M. Pétert, és társát, R. Gyulát másfél éve fogta el a Terrorelhárítási Központ (TEK), a belügyi vezetők akkori közlése szerint a miniszterelnök elleni merényletre készülhettek.

A 63 éves M. Péter kirendelt védője azt mondta: a gyanúsítás rablógyilkosság előkészületéről szól.

M. Pétert és a 61 éves R. Gyulát eddig lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsították. 2015 novemberében fogták el őket, és sorozatlövő fegyvereket, hangtompítókat, valamint éles lőszereket találtak a gépkocsijukban.

A portál korábban megírta, hogy amióta a Brad Pitt budapesti filmforgatására érkező hatástalanított fegyvereket lefoglalta a TEK, és sajtónyilvánosság előtt bizonyították, hogy a fegyverek néhány mozdulattal visszaalakíthatók éles fegyverré, több európai ország hatóságai és titkosszolgálatai is aktív nyomozást indítottak.

Forrás és részletek: Magyar Idők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!