Belföld

2016.03.29. 16:35

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról az ország és Európa területére szerda estig.

Időjárási helyzet Európában:

Kontinensünk jelentős részének időjárását határozza meg az a nagy kiterjedésű ciklon határozza meg, melynek középpontja az Északi-tenger felett található. Frontjai sokfelé okoznak borult, csapadékos, szeles, helyenként erősen viharos időjárást. Anglia déli részén a széllökések gyakran 100 km/h közelében alakultak, de a legerősebbek meghaladták a 140 km/h-t is. A kontinens déli és északkeleti területein az anticiklonális hatásoknak köszönhetően kevésbé mozgalmas az időjárás. Itt általában kevésbé felhős az ég, sokat süt a nap, és csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa-szerte kissé az ilyenkor megszokott felett alakul. A legmelegebbet az Ibériai-félsziget déli, délkeleti részén mérik, itt a délutáni órákra 20 fok fölé melegszik a levegő. Szerda estig a Kárpát-medencét előbb egy hidegfront érinti, majd szerdán napközben már egyre melegebb, de kezdetben még nedves levegő alakítja az időjárást.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Estétől a csökken a csapadékhajlam, és mérséklődik a légmozgás, de az éjszaka első feléig még több helyen kialakulhatnak záporok, néhol zivatar is lehet. Szerdán ismét sok lesz a felhő, a délnyugati országrészben várható a legtöbb napsütés. Kisebb eső, zápor főként a Dunától keletre fordulhat elő. Az élénk délnyugati szelet főként a Dunántúlon többször erős, helyenként viharos közeli lökések is kísérhetik.  

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között várható. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 15 és 21 fok között valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!