Belföld

2015.03.11. 09:23

Előzetes letartóztatásban a rendőrökre támadó gadnai férfi

A Miskolci Nyomozó Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 35 éves gadnai férfinak az előzetes letartóztatását, aki a vele szemben jogszerűen intézkedő rendőrökre támadt Felsővadászon – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

Barkó Tamás közölte, a férfival szemben az encsi rendőrkapitányság hivatásos állományú beosztottjai azért intézkedtek a múlt héten, mert az egyik felsővadászi italboltnál szóváltásba keveredett egy ismerősével, akihez a vita hevében egy kerékpárt, illetőleg egy szemeteskukát is hozzávágott.     

Az ittas állapotban lévő elkövető a rendőrök kiérkezésekor kezdetben együttműködő magatartást tanúsított, azonban miközben előállították, a rendőröket trágár kifejezések kíséretében szidalmazni, fenyegetni, majd köpködni kezdte, és a gépkocsit vezető rendőrt menetközben a jobb combján megrúgta, a hátsó ülésen pedig a másik egyenruhást megpróbálta "megfejelni".     

A férfival szemben a Miskolci Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt indított nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!