Belföld

2014.08.14. 08:51

Orbán Viktor a KMKSZ vezetőivel tárgyalt

Az ukrajnai krízisről, parlamenti képviseletről és Kárpátalja fejlesztéséről tárgyalt Orbán Viktor a KMKSZ vezetőivel

Európa, Magyarország és a kárpátaljai magyarság számára most a béke megteremtése a legfontosabb Ukrajnában - hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) vezetőinek csütörtöki, budapesti megbeszélésén.

A találkozóról tájékoztató Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek elmondta: Orbán Viktor az Országházban fogadta Brenzovics Lászlót, a KMKSZ elnökét, valamint Gulácsy Géza és Barta József alelnököket.


A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) vezetői, Brenzovics László, a KMKSZ elnöke (b2), Barta József (b) és Gulácsy Géza (j) alelnökök láthatók az Országházban, ahol a kormányfő a szervezet vezetőivel tárgyalt 2014. augusztus 14-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly


A sajtófőnök közlése szerint Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyar kormány mindent megtesz a válság békés rendezése érdekében és kiemelt figyelemmel kíséri a kárpátaljai magyarság helyzetét a konfliktusban. Annak kapcsán, hogy Ukrajnában hamarosan kiírják a parlamenti választásokat, a tanácskozás résztvevői reményüket fejezték ki, hogy az ukrán államfő teljesíteni tudja szerződésben vállalt ígéretét a kárpátaljai magyarság parlamenti képviseletének megteremtésére.

A KMKSZ vezetői tájékoztatták a magyar miniszterelnököt a Kárpátalját érintő fejlesztési terveikről. Orbán Viktor leszögezte, hogy az Ukrajnában élő magyarság jelenleg kiemelt helyet foglal el a magyar nemzetstratégiában, ezért kormánya minél több olyan fejlesztésben részt kíván vállalni, mely a kárpátaljai magyarok életét megkönnyíti - mondta az MTI-nek Havasi Bertalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!