Belföld

2014.02.03. 07:08

Több mint félezer kamion várakozik Csongrád megyében

Több mint félezer kamion várakozik Csongrád megyében, mivel a szerb hatóságok a rossz útviszonyok és a rendkívüli időjárás miatt megtiltották a járművek belépését.

8:45 Több mint félezer kamion várakozik Csongrád megyében

Több mint félezer kamion várakozik Csongrád megyében, mivel a szerb hatóságok a rossz útviszonyok és a rendkívüli időjárás miatt megtiltották a járművek belépését – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a szerbiai határrendőrség továbbra sem engedi belépni az országba a tehergépjárműveket. A határra személyautóval érkezők közül is csak azok utazhatnak Szerbiába, akik legfeljebb Szabadkáig közlekednek. A menetrend szerinti autóbuszokat fogadják.

A Csongrád megyei kamionparkolók – amelyeket a rendőrség rendszeresen ellenőriz - megteltek, 508 kamion töltötte az éjszakát Röszke térségében. A rendőrök teát osztanak Röszkén, valamint három nyelvű - magyar, angol és szerb - szórólapokon tájékoztatják a határ előtt várakozókat.

A szerbiai határrendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást arról, hogy mikor indulhat meg ismét a teljes forgalom.

8:18 Nincs már járhatatlan út Bács-Kiskun megyében

A hóátfúvások miatt vasárnap járhatatlanná vált utakat hétfő reggelre sikerült járhatóvá tenni Bács-Kiskun megye déli részén - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-t.

Pécsi Norbert Sándor közleménye szerint folyamatosan dolgoznak még a hómarók az 5501-es út Tompa és Csikéria közötti szakaszán, amely nehezen járható, ezért előfordulhatnak még ideiglenes korlátozások.

Néhol útszűkülettel, de szintén járható az 5414-es út Jánoshalma és Borota között, valamint az 5504-es út Mátételke és Bácsbokod között.

Szintén útszűkületre kell számítani még az 53-as főút Tompa elkerülő szakaszán, itt nem a hó, hanem a Szerbiába várakozó kamionok okoznak továbbra is fennakadást.

Bács-Kiskun megye déli részén a komoly hóátfúvások ellenére nem volt elzárt település.

7:51 Csapadékmentes idő

Csapadékmentes az idő, az országban viszont mindenhol fagypont alatti a hőmérséklet. A Dunántúlon általában 0 és -5, a középső országrészben -5 és -10, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye nagy részén pedig – 10 C fok alatt van a hőmérséklet.

A gyorsforgalmi utak burkolata a Dunántúlon általában vizes vagy sónedves, de az M1-es komáromi, valamint az M3-as gödöllői és ófehértói szakasza már száraz. A főutak burkolata a Dunántúlon vizes, sónedves. A keleti országrészben többségében száraz, de Baja környékén hókásás, havas, itt még a korábbi hófúvások nyomait igyekeznek megszüntetni munkagépeink. Bács-Kiskun megye többi részén, Cegléd, Tiszafüred, Balassagyarmat és Békéscsaba környékén vizes, sónedves a főúthálózat. Az alsóbbrendű úthálózat is vizes, sónedves a Dunántúl nagy részén, Körmend, Zalaegerszeg és Pécs környékén azonban jégbordás szakaszokra is számíthatnak a közlekedők. Bács-Kiskun megyében Kiskunhalas és Baja térségében havas, Mátészalkánál letaposott havas burkolatra kell számítani.

Az ország nagy részén jók a látási viszonyok, de ködfoltok lassítják a közlekedést Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megy nagy részén, valamint Békéscsaba térségében. A látótávolság 100-300 méter között változik Polgár, Nyékládháza és Nyíregyháza környékén, valamint az M3-as hajdúnánási és az M35-ös hajdúböszörményi szakaszán. Gyenge a légmozgás, élénkebb (30–39 km/h) erősségű széllökéseket Szekszárd és Baja környékén mértek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!