Belföld

2014.01.10. 09:12

Baltával rabolt ki idős embereket egy férfi Vásárosnaményban

Idős embereket rabolt ki egy férfi csütörtökön Vásárosnaményban, az elkövetőt őrizetbe vették - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Fülöp Gergely elmondta, a rendőrség ügyeletét egy 61 éves asszony hívta fel éjfél után pár perccel azzal, hogy egy ismeretlen férfi tört be a házába. A támadó egy ott talált baltával a kezében először a nő ágyban fekvő 87 éves apósától követelt pénzt, majd a másik hálószobába zárkózott rémült nőre próbálta rátörni az ajtót. Az elkövető végül elmenekült, a balta mellett csak némi kávét tudott elvinni.

A férfi ezután egy közeli ház pincéjének is felfeszítette az ajtaját, a riasztott rendőrök ekkor már - nyomkövető kutyával és hőkamerával is - a nyomában voltak - ismertette az őrnagy. A megzavart elkövető a pincében talált láncfűrészt és italokat menet közben eldobálta, a kerítést átugorva tovább futott, a rendőröknek azonban sikerült elfogniuk és megbilincselniük őt.

A 49 éves T. Zoltán aranyosapáti lakost a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság rablás, magánlaksértés és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vette, és kezdeményezik előzetes letartóztatását - tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!