Belföld

2013.12.17. 06:09

OGY - A jövő évi költségvetést véglegesíti utolsó idei ülésén a parlament

Utolsó idei ülését tartja kedden az Országgyűlés. A képviselők összesen akár huszonhárom törvényjavaslatot is elfogadhatnak, köztük a jövő évi költségvetést.

A Ház ülése reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a zárószavazások következnek.

Az Országgyűlés november végén már meghatározta a 2014-es büdzsé főösszegeit, vagyis bevételeit és kiadásait. A zárószavazáson az azóta eltelt időben kezdeményezett, fejezetek közötti átcsoportosításokat hagyhatják jóvá. A jövő évi költségvetés 15 983 milliárd 668,7 millió forintban határozza meg az államháztartás központi alrendszerének 2014. évi bevételi főösszegét, míg kiadási főösszegét 16 968 milliárd 306,1 millió forintban, a büdzsé hiányát 984 milliárd 637,4 millió forintban állapíthatja meg.

Emellett végleges formát ölthet a kormány pénzintézeti csomagja és új büntetés-végrehajtási törvényjavaslata. Felállíthatják a szocialista rendszer vizsgálatára hivatott Nemzeti Emlékezet Bizottságot, valamint a NAV-ügyet vizsgáló parlamenti bizottságot, továbbá meghatározhatják a Városliget új fejlesztési tervét is.

A szavazásokat követően a választás után felálló, jelenleginél kisebb parlament munkáját szabályozó új házszabályról tartanak részletes vitát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!