Belföld

2013.10.01. 10:41

A stadionépítésnek kedvez a jövő évi büdzsé

Az Együtt-PM szerint a jövő évre tervezett költségvetés - csakúgy, mint a Fidesz hatalomgyakorlása - a csalásra, a hazugságra és a félelemre épül – jelentette ki keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor.

MTI

A független képviselő úgy látja, hogy a javasolt büdzsében felültervezik a gazdasági növekedést, a háztartások fogyasztását és az inflációt is. Ezeken keresztül pedig felültervezik az adóbevételeket, tehát a Fidesz virtuális adóbevételekre építi a saját költségvetését – jelentette ki az Együtt-PM szakpolitikusa.

Scheiring Gábor azt mondta, a Fideszt jellemző társadalomképből és hatalomgyakorlási technikából nem kérnek a magyar választók. Hozzátette, a 2014-es büdzsé rendkívül indokolatlan mértékben, több mint nyolcvan milliárd forint értékben tartalmaz stadionépítési támogatásokat.

A büdzsé kiterjesztené az egykulcsos adó "rendkívül igazságtalan társadalomképét" is, amivel csak a felső tíz-húsz százaléknak kedvezett, a maradék nyolcvan-kilencven százaléktól pedig elvett – folytatta.

Szerinte ha ebben a formában fogadják el a büdzsét, az a választás után össze fog omlani. A költségvetési javaslattal a kormány azt próbálja rákényszeríteni a következő kabinetre, hogy nagyon komoly megszorításokat vezessen be – jelentette ki.

Hétfőn nyújtotta be a kormány a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek. Ebben két százalék körüli növekedéssel, 2,9 százalékos államháztartási hiánnyal, és 2,4 százalékos inflációval számolnak. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a rezsicsökkentés költségvetésének nevezte a büdzsét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!