Belföld

2013.05.14. 08:25

Kezdeményezték a diákját bántalmazó szegedi tanárnő felmentését

Az általános iskolát működtető szegedi kistérségi közoktatási intézmény főigazgatója kezdeményezte annak a testnevelés szakos tanárnőnek az azonnali felmentését, aki pénteken bántalmazta egy harmadikos diákját.

MTI

Gera Tibor kedden újságíróknak elmondta, ami történt méltatlan egy pedagógushoz, ezért döntött az azonnali felmentésről. A főigazgató közölte, meghallgatta a tanárnőt, aki elismerte, hogy megütötte, majd többször belerúgott a pofontól földre kerülő fiúba. Annak kiderítése, hogy milyen körülmények vezettek az esethez, a rendőrségi nyomozás feladata - tette hozzá. Gera Tibor hangsúlyozta, nehezen kezelhető tanulóról van szó, de ilyen gyerekek minden iskolában vannak.

Egy pedagógusnak tudnia kell bánni a legkiválóbb képességű diákokkal és a nehezen kezelhetőkkel. Ezért az iskola szempontjából is meg kell vizsgálni a történtek előzményeit - fogalmazott a szakember. A főigazgató tudatta, a szülők kérték, hogy a fiú magántanulóként folytathassa az iskolát. Az esetet az iskola biztonsági kamerája rögzítette - közölte a fiú édesapja. A történteket az újságíróknak felidéző férfi elmondta, a felvételen tisztán látszik, hogy fia beszaladt a kamera látókörébe, a tanárnő rászólt, a gyerek ekkor megállt egy lépcsőfordulóban.

A pedagógus odament a fiúhoz, és akkora pofont adott neki, hogy a gyerek a földhöz csapódott, ezt követően pedig a tanár rugdosni kezdte. A férfi hangsúlyozta, „ilyet nem tehet egy ember egy tízéves gyerekkel”. Az esetre úgy derült fény, hogy a gyerek hétfőn nem akart iskolába menni, és elmondta a történteket az édesanyjának.

A külön élő szülők ezután mentek be az intézménybe, ahol kérték, hogy megnézhessék a felvételt. Az iskola igazgatója maximálisan együttműködő volt, és mindent megtett, hogy tisztázza a helyzetet - mondta az apa. A rendőrség korábban közölte, hogy a bántalmazás következtében a fiú nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A tanárnő ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!