Belföld

2013.01.31. 14:19

"Ebből a pénzből nehezen lehet megélni" - elindult az éhségmenet

Elindultak az újra életre hívott Munkát, kenyeret! tiltakozó akció első résztvevői csütörtök reggel Sellyéről. A menet résztvevői 282 kilométert tesznek meg gyalog Budapestre, hogy felhívják a döntéshozók figyelmét az elszegényedés problémájára.

A dél-baranyai községből mintegy két tucat ember vágott neki az éhségmenetnek nevezett a 282 kilométeres útnak Nagy Attila, Sellye független polgármesterének vezetésével. A tervek szerint napi 30 kilométert tesznek majd meg, éjszakánként művelődési házakban, pártházakban alszanak majd, így február 11-én, a tavaszi ülésszak kezdetére érnek a Parlament elé.

Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő a menet indulásakor elmondta: a Közmunkás Szakszervezet, a Munkát, Kenyeret Egyesület szervezésében zajló és az MSZP által támogatott tiltakozással a közmunkások bérének emelését, igazságosabb közteherviselést, a Munka törvénykönyve, valamint az elmúlt két évben hozott szociális tárgyú jogszabályok felülvizsgálatát is szeretnék elérni.

Videó (a reklám után indul):

Az első munkanélküliekből álló menet tavaly február 6-án indult el Miskolcról a fővárosba. Idén összesen tíz csoport gyalogol majd fel a fővárosba, ugyanezen céllal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!