Belföld

2013.01.29. 10:20

Diszkótűz Brazíliában - Kövér László részvétét nyilvánította

Részvétét nyilvánította Kövér László házelnök a maga és az Országgyűlés nevében a brazil szenátus, valamint a képviselőház elnökének a Santa María városában történt tűzeset miatt - a parlament elnökének erről szóló levelét kedden juttatta el az Országgyűlés sajtóirodája az MTI-nek.

MTI

Kövér László hétfői levelében, amelyet Jusé Sarney szenátusi elnöknek, valamint Marco Maia képviselőházi elnöknek címzett, mély megdöbbenését tolmácsolta a több mint kétszáz fiatal életét követelő tragédia után.

"A Magyar Országgyűlés és a magam nevében őszinte részvétemet fejezem ki, és kérem, Elnök úr, továbbítsa együttérzésünket a szörnyű katasztrófában elhunytak hozzátartozóinak és a sérülteknek" - olvasható a levélben.

Brazíliában az államfő háromnapos nemzeti gyászt rendelt el, miután egy vasárnap hajnalban történt diszkótűzben 233-an veszítették életüket. Azóta államfők és vezető politikusok nyilvánították ki részvétüket, köztük Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!