Belföld

2011.11.25. 14:32

Fidesz: adómentes marad az öregségi nyugdíj

Selmeczi Gabriella pénteken kijelentette, a Fidesz-KDNP nem hagyja életbe lépni azt az MSZP által 1997-ben elfogadott törvényt, amely 2013-tól adókötelessé tenné az öregségi nyugdíjakat.

MTI

A Fidesz szóvivője Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az idősek illetménye a jövőben is adómentes marad, és - a kormányfő ígéretéhez híven - megőrzi értékállóságát.
   
Selmeczi Gabriella az MSZP által kezdeményezett, 1997-ben elfogadott társadalombiztosítási nyugellátási törvényre emlékeztetett, amely alapján 2013-tól az öregségi nyugdíj után is közterheket kellene fizetni.
   
A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, "bár az MSZP megadóztatná a nyugdíjakat", a Fidesz ezt az intézkedést nem engedi életbe lépni, ezért a jövő évi átfogó nyugdíjreform keretében hatályon kívül helyezi az erre vonatkozó törvényi rendelkezéseket.
   
A Fidesz szóvivője az általa elmondottak alapján arra kérte a szocialista politikusokat - név szerint külön megemlítve Korózs Lajost és Lévai Katalint -, a jövőben ne keltsenek pánikot a "hatalomszerzés" érdekében, vagyis ne terjesszék, hogy a kormány 16 százalékos adóval sújtaná az öregségi nyugdíjakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!