Belföld

2010.04.03. 04:37

Magyar Nemzet: az év végéig újratermelődik a kórházak adóssága

Hiába csökkent a kórházak adósságállománya a kormányzati pénzvisszapótlás hatására, az év végére ismét a tavalyi szintre, mintegy 80 milliárd forintra nőhet a tartozásuk - írta a Magyar Nemzet szombati számában a Magyar Kórházszövetség felmérését ismertetve.

MTI

A lapnak Varga Ferenc, a szervezet elnöke elmondta, hogy jelenleg mintegy 40 milliárd forint a kórházak lejárt szállítói tartozása, lényegesen kevesebb, mint tavaly.

Hozzátette ugyanakkor: bár az intézmények a kormánytól kapott több tízmilliárd forintos pénzvisszapótlással törleszteni tudták tartozásuk egy részét, az adósság újratermelődik, mert nem történtek meg azok a szerkezeti átalakítások, amelyek a jelenlegi összfinanszírozás mellett biztosítanák a működőképességet.

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint ezért az év végére várhatón 80 milliárd forintra nő a tartozás, és a választások után megalakuló új kormánynak ismét pluszpénzt kell tennie a rendszerbe - olvasható a Magyar Nemzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!