Belföld

2009.07.28. 10:12

Szociális kárytával előznék meg, hogy a juttatások ne az uzsorásoknál kössenek ki

Budapest - Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a szociális juttatások elérjék a céljukat - mondta Pusztai Erzsébet, az MDF népjóléti kabinetjének vezetője keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

nincs nev

A rászorulókat segíteni kell annak érdekében, hogy jól gazdálkodjanak a kapott támogatással, azaz ételre, ruhára, lakhatásra költsék el a segélyt, az ne uzsorások zsebébe kerüljön - tette hozzá.
Az MDF-es politikus kiemelte: egyetértenek Szepessy Zsolt monoki polgármester javaslatával, amely a szociális kártya bevezetéséről szól. Ezzel a kártyával lehetne vásárolni, és ellenőrizni is lehetne, hogy mit vásárolnak vele - közölte az MTI kérdésére Pusztai Erzsébet.

Az MDF vizsgálja, hogy a szociális kártyának milyen előnyei lennének - mondta, megemlítve a feketegazdaság csökkenését. A politikus kijelentette: nem igaz, hogy a szociális kártyával korlátoznák a rászorulók gazdálkodását, hiszen azzal minden szükséges dologhoz hozzájuthatnának.
 
Emlékeztetett arra: az MDF kezdeményezi azt is, hogy csoportosítsák át a családi pótlék összegét az egész napos ingyenes iskolák működtetésére, ahol a gyerekek meleg ételt és tankönyveket kaphatnának.

    Mint mondta, pártja javaslata szerint a családi pótlék összegét 14 éves korig az iskolák kapnák, azt követően pedig azok a családok, akik taníttatják a gyerekeiket. 
    
Pusztai Erzsébet korábban úgy magyarázta a javaslatot: minden normatívát, ami szétaprózva, rengeteg adminisztrációval jut el az iskolákba, valamint az iskoláskorú gyerekek után jelenleg fizetett családi pótlék összegét el kell juttatni az iskoláknak az állami normatíva megemelése formájában.
    Újságírói kérdésre közölte: az MDF nyáron elvégzi a szükséges számításokat, majd ősszel a parlament elé viszik az egész napos ingyenes iskoláról szóló törvényjavaslatukat.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!