Belföld

2009.06.20. 10:55

Dávid Ibolya marad az MDF elnöke

Budapest - Dávid Ibolya marad az MDF elnöke, miután a párt szombati budapesti országos gyűlése nagy többséggel, nyílt szavazáson megerősítette pozíciójában - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, a párt szóvivője az MTI-nek.

MTI

A pártelnökre 182-en szavaztak igennel, 72-en nemmel, 20-an tartózkodtak - közölte Kerék-Bárczy Szabolcs. 

- Ez a bizalmi szavazás egy politikai gesztus volt, azt kívánta felmérni a Magyar Demokrata Fórum elnöke és elnöksége, hogy a tagság támogatja-e azt a politikát, amely sikerre vitte a pártot az európai parlamenti választáson - tette hozzá. 

Arra a felvetésre, hogy a szavazás után tiltakozásul nagyon sok küldött elhagyta a helyszínt, a szóvivő azt mondta: egy demokratikus párt, demokratikus vezetéséről van szó, ahol a többségi döntés az irányadó. 

Thaisz Miklós, az Ifjúsági Demokrata Fórum alelnöke a szavazás után újságíróknak azt mondta: az igen szavazatokat nem számolták meg, és zavarosak voltak a körülmények, sok küldött nem is tudta, hogy miről szavaz, ugyanis konkrétan nem azt tették fel szavazásra, hogy Dávid Ibolya maradjon-e a párt elnöke.

Porkoláb Mátyás MDF-es politikus, a budapesti választmány volt elnöke az ülésről távozva azt mondta: országosan ötvenen lehetnek azok, akik kilépnek az MDF-ből, többek közt ő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!