Bulivan

2013.04.03. 13:30

Most saját dalait adja elő Jeff Scott Soto

Énekelt Queen-dalokat, hallhattuk hangját rocksztárokról készített mozifilmekben, kedveli a soul és a funky zenét, s közben a világ egyik legjobb rockénekeseként tartják számon.

Gyuricza Ferenc

A Puerto Rico-i származású Jeff Scott Soto április 20-án saját zenekarával lép fel a magyar fővárosban. A most 46 esztendős Jeff Scott Soto személyében a dallamos rockzene egyik legkeresettebb énekese érkezik Budapestre. A latin-amerikai gyökerekkel rendelkező, de már az Egyesült Államokban született zenész káprázatos karriert tudhat maga mögött.

Intelligensen dallamos, erős hangja keresett védjeggyé vált az elmúlt évtizedben, ezért évről évre egyre több zenekar élén, illetve más különleges produkciókban találkozhatunk vele. Jeff Scott Soto alig múlt 18 esztendős, amikor a világ tanulni kezdte nevét, bemutatkozása a svéd gitáros fenomén, Yngwie J. Malmsteen zenekara, a Rising Force élén történt. Azóta már számos produkcióban hallatta hangját, ám igazán keresetté az ezredforduló után vált, köszönhetően többek közt annak, hogy a 2001-es Rocksztár című mozifilmben ő kölcsönözte hangját a főszereplő Mark Wahlberg-nek. Emellett olyan produkciók részese lett, mint a tengerentúlon hatalmas sikereket arató, látványos feldolgozás turné, a Queen Extravaganza, vagy a szintén Amerikában népszerű, Európában csak ritkán látható, grandiózus díszletek mellett bemutatott szimfonikus rockzenei előadás, a tavalyi év egyik legnagyobb koncertbevételét hozó Trans-Siberian Orchestra. Soto közben sorra jelentette meg önálló albumait is, legutóbb 2012 márciusában. Budapestre ennek a Damage Control című korongnak anyagával érkezik, a koncertnek - amelyen két további külföldi, valamint két hazai produkció is látható lesz - a Barba Negra klub ad helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!