Bulivan

2013.04.02. 14:04

Igényes, tartalmas és kimunkált zene a Pain Of Salvation-tól

Különleges programot ígér rajongóinak a hazánkba már évek óta rendszeresen visszatérő svéd Pain Of Salvation, a zenekar ugyanis ezúttal akusztikus programmal mutatkozik.

Gyuricza Ferenc

Az április 7-i fellépés különlegessége még, hogy a rendezvényhez egy varázslatos hangú énekesnő, valamint egy izlandi zenekar is csatlakozik. A svéd Pain Of Salvation neve leginkább az igényes, tartalmas és kimunkált progresszív rockzene hívei körében ismert. Az immár közel három évtizedes múltra visszatekintő zenekar ma körülbelül azt a pozíciót tölti be a könnyűzene világában, mint annak idején a King Crimson vagy éppen a Jethro Tull, mivel zenéjük lemezről lemezre változott, illetve folyamatosan képez egyfajta átmenetet a fúziós jazz, a progresszív rock, valamint a durvább hangzásvilágú heavy metal között. Mindezt a mai kor követelményeinek megfelelő hangzásvilággal teszi az énekes-gitáros Daniel Gildenlöw vezette formáció, ennek okán sokan ez utóbbi stílushoz sorolják őket, ám elég meghallgatni a lét kérdéseit feszegető Be című nagylemezüket vagy a Halleluja általuk játszott változatát, hogy felismerjük: valóban egyedi és unikális képviselői ők korunk zenei világának.

A Pain Of Salvation 2013 elején ráadásul akusztikus műsorral turnézik, s ezzel térnek vissza ismét a magyar fővárosba is. Az április 7-i koncertnek a Club 202 ad helyet, ahol vendégként szintén akusztikus programmal lép fel a Sziget nagyszínpadát is megjárt holland The Gathering korábbi énekesnője, Anneke van Giersbergen, az előzenekar szerepét pedig az elsősorban énekhangra és gitárokra épülő, meghitt hangulatú zenét játszó izlandi Arstidir tölti be, amely a szigetország népzenéjének és hagyományainak világából töltekezve készíti albumait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!